top of page
minder moe in 30 dagen kennisbank1.png
experimenten deelnemers1.png
experimenten 
deelnemers
Experimenten en ervaringen van deelnemers​

Tijdens de individuele coaching, het programma wat mensen hebben gevolgd en de trainingen die wij hebben gegeven staat hieronder een greep aan experimenten die geholpen hebben om kleine dingen te veranderen waardoor je energiek meer plezier kunt hebben.
Lees ze eens door om jezelf misschien te inspireren. Wat zou een experiment voor jou kunnen zijn om aan te werken de komende 30 dagen?
“Wat mij plezier geeft is om af en toe helemaal niks te hoeven doen. Dit plan ik ook letterlijk in mijn agenda en ik probeer dan ook mijn telefoon niet in de buurt te hebben. Op het moment dat ik het niks doen heb ingepland kijk ik waar ik op dat moment behoefte aan heb. Dit geeft mij enorm veel plezier.”
 
“Op mijn werk ben ik op zoek gegaan waar ik plezier van krijg. Een keer per week probeer ik bewust een collega op te zoeken die ik al een tijd niet heb gesproken om daar al is het maar een kwartiertje even thee mee te drinken. Dit geeft mij minder het gevoel dat ik tijdens mijn werk op een eilandje zit.”
 
“Door meer bewust te zijn en te voelen waar ik behoefte aan heb merk ik dat ik vaker nee of misschien zeg. Hierdoor merk ik dat ik ook meer plezier heb in de dingen waar ik bewust ja op zeg en minder moetjes ervaar.”
 
“Het experiment wat mij veel heeft opgeleverd is om eigen thee zakjes mee te nemen naar het werk. Ik heb een grote theedoos gekocht en al mijn favoriete smaakjes hierin gestopt. Ik geniet nu bewuster van een grote kop thee in plaats van de standaard zwarte thee die op mijn werk in de keuken ligt.”
 
“Juist meer tijd maken om gezamenlijk te eten is iets waar ik erg van kan genieten. Het geeft mij veel plezier om echt 2x per week bewust te proberen om met het hele gezin aan tafel te zitten zonder telefoon of haast.”
 
“Ik merk dat wanneer ik meer tijd en aandacht geef aan mijn slaap dat ik meer plezier ervaar. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar wel lukt het vaak om bewust wat eerder naar bed te gaan. Hierdoor heb ik de volgende dag meer energie en ervaar ik dingen minder negatief.”
 
 
“Wanneer ik een negatieve gedachte heb helpt het mij om mijn mondhoeken even omhoog te doen als een glimlach en te bedenken dat het een gedachte is. Ik ben de gedachte niet, het is iets wat mijn hoofd doet om ergens aandacht aan te geven. Ik kan zelf beslissen of ik hier daadwerkelijk aandacht aan wil geven op dit moment of dat het iets is voor later. Hoe meer ik dit ben gaan toepassen, hoe makkelijker dit is geworden.”
 
“Aan de slag gaan met het verschil tussen moeten en willen was voor mij een echte eye opener. In mijn hoofd moet ik veel omdat ik denk dat anderen dit van mij verwachten. Ik probeer nu minimaal 1x verdaag iets te doen wat ik echt graag wil.”
Overzicht thema's-01.png

"Ik vier nu dat jouw programma zo’n omslag heeft bewerkstelligd. Dat ik naar zolder kan lopen zonder eerst op bed te ploffen omdat ik niet meer weet waar ik de energie vandaan moet halen om iets anders te doen. " 

Joke S.

"Ik had het idee dat ik juist grote drastische dingen moest veranderen om minder moe te zijn. Ik merk dat juist kleine dingen ook genoeg zijn en dit makkelijker vol te houden is."

Inez. S.

"De mails vind ik een goede reminder om mezelf elke keer weer even te helpen herinneren wat ik wil. En dat gaat goed want ik ben minder moe. Ik weet nu dat bepaalde personen me het meeste energie kosten. Ik blijf actie ondernemen!"

Herma B. 

Voor het eerst heb ik aan andere toe kunnen geven dat ik moe ben. Met de openheid kwam ook de verwondering en bijna schaamte; hoe is het mogelijk dat ik niet eerder zag hoe slecht ik voor mijn lijf zorgde???"

Karin van de G.

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page