top of page
minder moe in 30 dagen kennisbank1.png
experimenten deelnemers1.png
experimenten 
deelnemers
Experimenten en ervaringen van deelnemers​

Tijdens de individuele coaching, het programma wat mensen hebben gevolgd en de trainingen die wij hebben gegeven staat hieronder een greep aan experimenten die geholpen hebben om kleine dingen te veranderen waardoor je minder pieker gedachtes hebt.
Lees ze eens door om jezelf misschien te inspireren. Wat zou een experiment voor jou kunnen zijn om aan te werken de komende 30 dagen?
“Mijn beste experiment dat ik heb uitgevoerd om minder te piekeren is om mijn pieker gedachtes bij te houden. Daardoor kreeg ik inzicht in mijn ‘angsten’”
 
“Wat voor mij goed werkte is om ongeveer een uur voordat ik ging slapen op te schrijven wat ik de volgende dag allemaal wil doen.”
 
“Even tussendoor overdag 10 minuten vrij te maken om te bedenken wat ik allemaal heb gedaan en wat ik echt nog wil doen heeft mij geholpen.”
 
“Het onderscheid of iets voor nu is of voor later heeft mij geholpen om mijn gedachtes minder serieus te namen. Vaak is het niet iets wat op dat moment aandacht nodig heeft.”
 
“Tijdens het programma heb ik een post-it blokje gekocht waarop ik dingen opschrijf die ik niet wil vergeten. Voor het einde van de dag kijk ik of er nog een actie nodig is en anders komen ze op mijn to do lijst voor later.”
 
“Het tegen mezelf zeggen dat de gedachte er mag zijn en dat ik er voor kies om er niet naar te luisteren heeft mij geholpen.”
 
“Mijn beste experiment is elke keer als ik een pieker gedachte heb dat ik dan 5 seconde in en uitadem. Dit helpt mij op iets anders te focussen dan die gedachte.”
 
“Twee keer in de week maak ik tijd voor mijn gedachtes, ik ga dan lopen en laat mijn gedachtes de vrije loop. Ik merk dat ik daardoor minder pieker gedachtes heb op andere momenten.”
Overzicht thema's-01.png

"Ik vier nu dat jouw programma zo’n omslag heeft bewerkstelligd. Dat ik naar zolder kan lopen zonder eerst op bed te ploffen omdat ik niet meer weet waar ik de energie vandaan moet halen om iets anders te doen. " 

Joke S.

"Ik had het idee dat ik juist grote drastische dingen moest veranderen om minder moe te zijn. Ik merk dat juist kleine dingen ook genoeg zijn en dit makkelijker vol te houden is."

Inez. S.

"De mails vind ik een goede reminder om mezelf elke keer weer even te helpen herinneren wat ik wil. En dat gaat goed want ik ben minder moe. Ik weet nu dat bepaalde personen me het meeste energie kosten. Ik blijf actie ondernemen!"

Herma B. 

Voor het eerst heb ik aan andere toe kunnen geven dat ik moe ben. Met de openheid kwam ook de verwondering en bijna schaamte; hoe is het mogelijk dat ik niet eerder zag hoe slecht ik voor mijn lijf zorgde???"

Karin van de G.

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page