top of page
minder moe in 30 dagen kennisbank1.png
experimenten deelnemers1.png
experimenten 
deelnemers
Experimenten en ervaringen van deelnemers​

Tijdens de individuele coaching, het programma wat mensen hebben gevolgd en de trainingen die wij hebben gegeven staat hieronder een greep aan experimenten die geholpen hebben om kleine dingen te veranderen waardoor ze minder energie-vretende prikkels ervoeren. 
Lees ze eens door om jezelf misschien te inspireren. Wat zou een experiment voor jou kunnen zijn om aan te werken de komende 30 dagen?
“Wat mij enorm heeft geholpen is om de notificaties van de meeste apps op mijn telefoon uit te zetten. Alleen WhatsApp en mijn e-mail ”
 
“Wanneer ik echt geconcentreerd en rustig wil werken dan zet ik mijn outlook voor mijn e-mail uit. Hierdoor kan ik niet gestoord worden door een pop-up.”
 
“In een drukke trein heeft het mij erg geholpen om een koptelefoon op te doen die het omgevingsgeluid weg filtert. Vaak zet ik hem aan zonder dat ik muziek luister.”
 
“Na een drukke dag op het werk vind ik het heerlijk om een kleine wandeling te maken in het park. Hierbij recht ik mijn aandacht aan de wind door de bomen en de vogels.”
 
“Mijn telefoon neem ik niet meer mee mijn slaapkamer in. Hierdoor kan ik niet wanneer ik ’s nachts een keer wakke wordt op mijn telefoon kijken omdat ik iets te doen wil hebben. In plaats daarvan is het nu veel makkelijker om op mijn ademhaling te letten.”
 
“Ik werk op een open werkplek. Hierdoor is het voor collega’s heel makkelijk om even langs te lopen en om iets te vragen. In een teamoverleg heb ik dit ter sprake gebracht en hebben we hiervoor een oplossing bedacht. Wanneer ik oordopjes in heb betekent dit dat ik liever even niet gestoord wil worden.”
 
“Na het avondeten vin dik het fijn om het licht minder fel te zetten en om kaarsen aan te doen. Ik merk dat dit mij helpt om meer tot rust te komen.”
 
“Het accepteren voor mezelf dat ik bepaalde prikkels erg vermoeiend vind is voor mij een grote stap geweest om minder moe te zijn. Winkelen in bepaalde winkels met alle prikkels zoals de drukte, het felle licht en de muziek is voor mij te veel. Deze vermijd ik nu meer of ik zorg ervoor dat ik niet te lang in deze winkels hoef te zijn.”
Overzicht thema's-01.png

"Ik vier nu dat jouw programma zo’n omslag heeft bewerkstelligd. Dat ik naar zolder kan lopen zonder eerst op bed te ploffen omdat ik niet meer weet waar ik de energie vandaan moet halen om iets anders te doen. " 

Joke S.

"Ik had het idee dat ik juist grote drastische dingen moest veranderen om minder moe te zijn. Ik merk dat juist kleine dingen ook genoeg zijn en dit makkelijker vol te houden is."

Inez. S.

"De mails vind ik een goede reminder om mezelf elke keer weer even te helpen herinneren wat ik wil. En dat gaat goed want ik ben minder moe. Ik weet nu dat bepaalde personen me het meeste energie kosten. Ik blijf actie ondernemen!"

Herma B. 

Voor het eerst heb ik aan andere toe kunnen geven dat ik moe ben. Met de openheid kwam ook de verwondering en bijna schaamte; hoe is het mogelijk dat ik niet eerder zag hoe slecht ik voor mijn lijf zorgde???"

Karin van de G.

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page