top of page
minder moe in 30 dagen kennisbank1.png
Row pebbles. Sea stones. It is isolated
roadmap voor
piekeren 
Roadmap voor piekeren ​
Vaak pieker je op een moment dat je liever aan iets anders denkt dan hetgeen je aan piekert. Onderstaande oefening kan je helpen om pieker gedachten op te lossen. 
Wanneer je een pieker gedachte hebt kun je deze in onderstaande roadmap voor pieker gedachtes stoppen.
roadmap piekeren .png
Stap 1
Je hebt een pieker gedachte.
Stap 2
Ga voor deze gedachte na of het een nuttige gedachte is. 
 
Als het antwoord nee is, dan weet je dat de gedachte niet zinvol is. Het is dan goed om je te concentreren op iets anders. Dit kan bijvoorbeeld je ademhaling zijn of een andere meditatie oefening. In de kennisbank vind je drie mp3’s met drie verschillende begeleide meditaties. 
 
Stap 3
Als het antwoord ja is dan kun je jezelf de volgende vraag stellen: Is het voor nu? 
Als het antwoord nee is dan is het goed om de gedachte te parkeren voor later. Dit kun je doen door de gedachte op te schrijven. Vervolgens is het goed om hier geen aandacht meer aan te geven door je aandacht te richten op iets anders. Dit kan je ademhaling zijn of een andere meditatie oefening. 
 
Stap 4
Als het antwoord ja is dan is het goed om meteen een actie uit te voeren waardoor de gedachte uit je hoofd gaat.
 
Bedenk eens een gedachte waar je vaak over piekert. Wat gebeurd er als je deze gedachte in de roadmap van piekeren stopt? 
Tip: Het kan helpen om wanner je vooral in je bed piekert om voordat je gaat slapen even een kwartier de tijd te nemen om te gaan zitten en om naar je gedachten te gaan luisteren. Pak pen en papier en begeleid elke gedachte door de roadmap net zolang totdat er niks meer komt. 
Overzicht thema's-01.png

"Ik vier nu dat jouw programma zo’n omslag heeft bewerkstelligd. Dat ik naar zolder kan lopen zonder eerst op bed te ploffen omdat ik niet meer weet waar ik de energie vandaan moet halen om iets anders te doen. " 

Joke S.

"Ik had het idee dat ik juist grote drastische dingen moest veranderen om minder moe te zijn. Ik merk dat juist kleine dingen ook genoeg zijn en dit makkelijker vol te houden is."

Inez. S.

"De mails vind ik een goede reminder om mezelf elke keer weer even te helpen herinneren wat ik wil. En dat gaat goed want ik ben minder moe. Ik weet nu dat bepaalde personen me het meeste energie kosten. Ik blijf actie ondernemen!"

Herma B. 

Voor het eerst heb ik aan andere toe kunnen geven dat ik moe ben. Met de openheid kwam ook de verwondering en bijna schaamte; hoe is het mogelijk dat ik niet eerder zag hoe slecht ik voor mijn lijf zorgde???"

Karin van de G.

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page