top of page
Featured Posts

Energiedip? 5 redenen om genoeg water te drinken

Energiedip? 5 redenen om genoeg water te drinken.


Op het moment dat je een energiedip voelt (aankomen) is het vaak een gewoonte om een kop koffie te pakken, iets met suiker te drinken of een combinatie van suiker en cafeïne in de vorm van een energiedrank. Probeer dit experiment eens: drink 2 glazen water en kijk wat het effect is op jouw energieniveau.


Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Onderaan staan 5 redenen om genoeg water te drinken.

Water

Ons lichaam bestaat tussen de 55 en 78 procent uit water. Het regelmatig en genoeg drinken van water heeft vele gezondheidsvoordelen waaronder meer energie. Een mooie bijkomstigheid is dat water geen calorieën bevat, er geen vetten in zitten en geen koolhydraten of suikers. Daarnaast zorgen dranken met suiker juist voor een suikerpiek (en dip) en dranken met cafeïne voor meer vochtverlies door verhoging van de stresshormonen in je lichaam.


Drink netto 1,5 liter per dag

De hoeveelheid water die je elke dag drinkt speelt een belangrijke rol om jouw lichaam gezond te houden. Drink netto 1,5 liter water per dag om in de behoefte van je lichaam te voorzien. Netto betekent dat je de hoeveelheid van andere dranken met water compenseert. Dus bij 2 koppen koffie per dag drink je 2 glazen water extra.De top 5 gezondheidsvoordelen van water:


  1. Water vermindert vermoeidheid. Als je je vaak moe voelt is er een kans dat dit komt doordat je lichaam uitgedroogd is. Vermoeidheid is een van de eerste symptomen van uitdroging.

  2. Water verbetert het humeur. Onderzoek wijst uit dat een vochttekort van zelfs maar 1 of 2 procent je gemoedstoestand negatief beïnvloedt. Ook de mogelijkheid om optimaal te kunnen denken (cognitieve functie) neemt af. De kleur van jouw urine is een goede manier om te controleren of je genoeg vocht in het lichaam hebt: deze is dan kleurloos.

  3. Water verdrijft afvalstoffen uit het lichaam. Urine en zweet zijn samen met ontlasting de manieren om (giftige) afvalstoffen af te voeren uit het lichaam . Als het lichaam (licht) uitgedroogd is wordt deze functie verstoord en kunnen de afvalstoffen het lichaam niet goed verlaten. Uiteraard is het goed om ook niet teveel water te drinken. Luister naar je lichaam, naar wat het nodig heeft.

  4. Water bevordert een gezonde huid. Een gezondere en minder droge huid is het resultaat van een goed gehydrateerd lichaam. Dit komt doordat de druk in de kleine haarvaten toeneemt bij een goede hydratatie.

  5. Water verdrijft een slechte adem. Een slechte adem kan een gevolg zijn van niet genoeg water drinken. Water zorgt ervoor dat de mond vochtig blijft en voor voldoende speekselaanmaak. Speeksel spoelt etensresten en bacteriën weg. Een vochttekort in het lichaam kan ook worden herkend aan een droge mond of plakkerige tong.


Tot slot

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Dus mijn vraag aan jou:

Helpt het drinken van meer water jou en waar nmerk je dat aan?

Deel alsjeblieft jouw inzicht in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Ik ben heel benieuwd…

Succes gewenst,

Derek

Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page