top of page
minder moe in 30 dagen kennisbank1.png
experimenten deelnemers1.png
experimenten 
deelnemers
Experimenten en ervaringen van deelnemers​

Tijdens de individuele coaching, dit programma wat mensen hebben gevolgd en de trainingen die wij hebben gegeven staat hieronder een greep aan experimenten die geholpen hebben om kleine dingen te veranderen waardoor ze beter slapen. 
Lees ze eens door om jezelf misschien te inspireren. Wat zou een experiment voor jou kunnen zijn om aan te werken de komende 30 dagen?
“’s Avonds na 8 uur open ik mijn e-mail niet meer. Want ik heb gemerkt dat zeker wanneer het gaat om iets waar ik me druk om kan maken dit mijn slaap beïnvloed.”
 
“Ik had er in het begin moeite mee maar ik moet wel bekennen dat het mij rust geeft nu mijn mobiele telefoon niet meer de slaap in komt. In plaats daarvan hebben we een dekt telefoon neer gezet zodat we toch bereikbaar zijn voor diegene die ook onze vaste lijn nummer hebben.”
 
“Een uur voordat ik ga slapen kijk ik geen Netflix meer. Ik ga een boek lezen of luister wat muziek. Dit zorgt ervoor dat ik veel sneller in slaap kan vallen.”
 
“Het bedenken waar ik allemaal over zou kunnen piekeren ’s nachts voordat ik ga slapen helpt mij enorm. Ik schrijf dit op en leg het dan bewust weg. Morgen weer een dag.”
 
“Het doen van een ademhalingsoefening wanneer ik niet in slaap kan komen helpt mij om te voorkomen dat ik in mijn hoofd ga zitten.”
 
“Juist het veranderen van een paar kleine dingen in mijn slaaphygiëne heeft voor mij een groot effect gehad om beter te slapen.”
 
“Nu ik weet wat ik allemaal kan beïnvloeden voor een betere nachtrust maak ik me niet meer zo druk om een slechte nacht. Vroeger kon ik hier juist heel gefocust op zijn wanneer ik een slechte nacht had. De volgende nacht was ik zo bang dat dit nog een keer kon gebeuren.”
Overzicht thema's-01.png

"Ik vier nu dat jouw programma zo’n omslag heeft bewerkstelligd. Dat ik naar zolder kan lopen zonder eerst op bed te ploffen omdat ik niet meer weet waar ik de energie vandaan moet halen om iets anders te doen. " 

Joke S.

"Ik had het idee dat ik juist grote drastische dingen moest veranderen om minder moe te zijn. Ik merk dat juist kleine dingen ook genoeg zijn en dit makkelijker vol te houden is."

Inez. S.

"De mails vind ik een goede reminder om mezelf elke keer weer even te helpen herinneren wat ik wil. En dat gaat goed want ik ben minder moe. Ik weet nu dat bepaalde personen me het meeste energie kosten. Ik blijf actie ondernemen!"

Herma B. 

Voor het eerst heb ik aan andere toe kunnen geven dat ik moe ben. Met de openheid kwam ook de verwondering en bijna schaamte; hoe is het mogelijk dat ik niet eerder zag hoe slecht ik voor mijn lijf zorgde???"

Karin van de G.

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page