top of page
Jouw online kennisbank. 
Je hebt hier toegang tot alle blogs, vlogs en podcasts van dit programma
Logo 30dagen thuis.png
Wekker
Wekker, ritme
en regelmaat
Wekker, ritme en regelmaat​
Hoe is jouw ritme op dit moment? Is dit nog hetzelfde als voor de Corona-crisis? De kans is groot dat jouw dagen er nu anders uitzien dan 'normaal'. In deze blog lees je hoe je jezelf kunt helpen met meer ritme en regelmaat. 
​Ontspanning
Plan je genoeg tijd in voor ontspanning? En wanneer komt dit je goed uit? Plan ook je ontspanning zo regelmatig mogelijk in. Misschien dat je 'normaal' ergens in de week afspreekt met een vriend, buurvrouw of familielid. Nu dit waarschijnlijk anders is, is het belangrijk om hiervoor iets anders in te plannen wat wel mogelijk is. 
Lichamelijke beweging
De kans is groot dat je, voordat de restricties er waren, op vaste dagen / tijdstippen naar de sportschool, yoga school of een andere sportaccommodatie ging. Hoe plan je je lichamelijke beweging nu in? Wanneer je deze op gezette tijden inplant is de kans ook groter dat je je aan je voornemen houdt. 
Pauzes
Wanneer je thuis werkt is de kans groot dat je of juist weinig afleiding hebt en geneigd bent om maar door te werken of juist veel afleiding hebt vanwege je thuissituatie. Wanneer jouw valkuil is om te lang zonder pauze te werken is het goed om deze in te plannen. Om dit niet te 'vergeten' kun je de reminder functie of wekker van je mobiel gebruiken. 
Wanneer je thuis werkt is de verleiding groot om tussendoor taken te doen die nog gedaan moeten worden in en rondom het huis. Bijvoorbeeld even snel de vaatwasser uitruimen, stofzuigen, de wasmachine vullen etc. Pauzes zijn echter belangrijk om even te kunnen ontspannen en om je hoofd leeg te maken. Dit zorgt voor vernieuwde energie en concentratie. Dit is belangrijk want hierdoor vergroot je je effectiviteit. Wat werkt voor jou goed om even te kunnen ontspannen tijdens je pauze? En op welk tijdstip is dit het handigst? 
 
De 5 beste tips:
  1. Zet zoveel mogelijk mogelijk de wekker op hetzelfde tijdstip en probeer je hier aan te houden. 
  2. Spreek tijden af met het gezin voor ontbijt, lunch en avondeten voor zoveel mogelijk regelmaat. 
  3. Neem op gezette tijden een pauze voor thee / water of om even naar buiten te gaan. 
  4. Maak goede afspraken met je partner / kinderen voor zoveel mogelijk regelmaat. 
  5. Wanneer je week erg onregelmatig is, kijk dan goed naar waar je wel invloed op kunt uitoefenen voor meer regelmaat. 
Is het vanwege je situatie lastig om meer ritme en regelmaat in te plannen en vind je het fijn daar eens samen naar te kijken? Krijg alle tips die je nodig hebt van je Persoonlijke MinderMoe Coach tijdens een telefonisch kwartiertje. Deze kun je hier inplannen. 
 

Wil je nog meer uit het programma halen? 

Maak dan een afspraak met je Persoonlijke MinderMoe coach voor een telefonisch kwartiertje of een persoonlijke online sessie van 60 minuten. 

Klik hier om dit te reserveren. 

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page