top of page
Jouw online kennisbank. 
Je hebt hier toegang tot alle blogs, vlogs en podcasts van dit programma
Logo 30dagen thuis.png
Businessman holding Anti-stress balls in
Ballen in de lucht
Ballen in de lucht 
Hoeveel ballen hou jij in de lucht tijdens deze periode? Zijn dit er meer dan normaal of misschien wel minder en hoe voel jij je daarbij? In deze blog word je je bewust van de ballen die je omhoog houdt, of dat bewust of onbewust gaat en of het wenselijk is voor jou.
Meer en andere ballen
De kans is groot dat je nu in deze periode veel meer ballen in de lucht  moet houden dan dat je normaal gewend bent. Het kan ook zijn dat je nu andere ballen in de lucht  moet houden en je niet goed meer terug kunt vallen op de routine en regelmaat die je gewend was. 
Petten, rollen en taken
Hoeveel verschillende petten heb jij op een dag op? Ben je partner, moeder of vader, ​mantelzorger, leraar of lerares, werknemer of zelfstandige etc. Hoe  meer petten (of rollen) je hebt op een dag hoe vermoeiender dit is. Want alles kost je energie en zeker wanneer het zoeken is hoe je de verschillende rollen het beste kunt combineren en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Ook kun je de ballen of rollen zien als verschillende taken die je op je neemt. Zijn deze hetzelfde als voor de Corona- crisis? Of heb je er nu een paar bij gekregen?
Energie
Alles kost energie en deze energie moet ergens vandaan komen. Daarom is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen door het tijdig opladen van je batterij (dit doe je door slapen, energiegevende voeding, bewegen en ontspanning). Wanneer er meer onzekerheid of onduidelijkheid is, is het niet gek dat dit je meer energie kost. En wanneer je dan van jezelf verwacht dat je wel alles wat je normaal zou doen (werk, huishouden, koken, sporten, mantelzorg etc) zou moeten kunnen ligt een burn-out op de loer. 
3 goede tips voor het in de lucht houden van al die ballen:
1. Zorg ervoor dat je alle ballen die je in de lucht houdt inzichtelijk hebt. En bespreek deze met je partner, collega's, leidinggevende of dierbare in je omgeving. De kans is groot dat wanneer jij je bewust bent van alle ballen die je in de lucht aan het houden bent, je keuzes kunt maken wat je hier precies mee wilt doen. Zelf in de lucht houden, delegeren of loslaten omdat dit  misschien nu minder belangrijk is. 
2. Stel prioriteiten en leg de lat lager. Wanneer een situatie verandert is het goed om je te realiseren dat het opnieuw inzichtelijk krijgen van prioriteiten je rust en energie geeft. Wanneer je kunt vertrouwen op routine en regelmaat kun je vaak ook de lat hoger leggen. Wanneer dingen onzeker zijn is het goed om de tijd te nemen hieraan te wennen. Dit kost energie, energie die ergens vandaan moet komen. 
3. Bespreek regelmatig met je partner of een naaste hoe het gaat. Het helpt om samen te kijken naar wat er aan taken ligt, wat anders zou kunnen en hoe je verantwoordelijkheden opnieuw kunt verdelen. Door te experimenteren en te onderzoeken ga je op weg naar een nieuwe balans en kost dit je minder energie. Juist in deze tijd is het communiceren wat er bij je speelt belangrijk. Ook kan het verhelderend zijn om te weten en ervaren dat je niet de enige bent die hier mee worstelt Het draagt bij aan het accepteren en om leren gaan met de nieuwe situatie. Dit kost tijd dus neem hier ook de tijd voor. 
Kost het jou teveel energie om alle ballen in de lucht te houden en wil je hier eens samen naar kijken? Je Persoonlijke MinderMoe Coach kan je hierbij helpen tijdens een telefonisch kwartiertje. Deze kun je hier inplannen. 
 

Wil je nog meer uit het programma halen? 

Maak dan een afspraak met je Persoonlijke MinderMoe coach voor een telefonisch kwartiertje of een persoonlijke online sessie van 60 minuten. 

Klik hier om dit te reserveren. 

VERMOEIDHEID · STRESS · BURN-OUT · MINDER MOE

bottom of page